Het strand van Hoek van Holland

Ons strand is een drie kilometer lang zandstrand  en strekt van de Noorderpier tot de strandweg van 's-Gravenzande.

Wij hebben dependances van de strandwacht staan op het einde van de betonnen platen bij het zeeplein en één op het naturisten gebied, deze zijn herkenbaar aan de oranje kleur. Deze posten zijn alleen bemand als u onze vlag erin ziet, anders zijn deze gesloten. Met deze posten zijn wij een punt van informatie, een uitkijkpost voor uw veiligheid en kunnen wij hulp bieden aan wie het nodig heeft.

Over dit drukbezochte strand hebben wij verschillende faciliteiten. Op het Zeeplein kan u een E.H.B.O. post vinden en de openbare toiletten. Onze dependance ziet u in het verlengde naar de zeekant toe.

Tegen 's-Gravenzande aan bevind zich één kilometer aan naturisten recreatie en het is alleen hier toegestaan om in uw Adam en Eva pak rond te lopen. Waar dit strand begint en stopt  staat aangegeven met borden.

Voor de kiters  is er een speciaal gebied aangewezen om de kite op te laten, dit staat aangegeven met borden bij de watersport vereniging van Hoek van Holland.

Wanneer wij een stuk strand of zee afzetten met lint vragen wij aan u hier niet in te komen of in zee te gaan, dit betreft dan in de meeste gevallen een gevaarlijk gebied door bijvoorbeeld stromingen.