Wat doen wij

 

Het werk van de strandwacht is divers. Op deze pagina maakt u kennis met de werkzaamheden van de Hoekse strandwacht. Wij hebben geprobeerd te beschrijven wat wij als strandwachters doen om het voor de badgasten zo veilig mogelijk te houden. 

Men zegt wel eens: 'voorkomen is beter dan genezen.' Dat is het motto waarmee wij dan ook ons werk doen op het strand. Als strandwacht proberen wij vooral preventief op te treden om te voorkomen dat wij een redding 'moeten' verrichten. Dit doen wij door middel van Lopende, rijdende en varende patrouilles. Als u meer wilt weten over het ons preventieve optreden, lees dan snel verder.

Meer lezen...

Zoals hierboven al staat beschreven zijn wij vooral preventief op het strand aanwezig en zullen wij alles doen om een redding te voorkomen. Echter in sommige gevallen zal het toch noodzakelijk zijn om zelf actief het water in te moeten om iemand van de verdrinkingsdood te redden. Hiervoor beschikken wij over een groot arsenaal aan verschillende reddingsmaterialen en technieken.

Meer lezen...

Het kwijtraken van een kind is de nachtmerrie van iedere ouder. Vermissingen komen dagelijks vaak voor op een druk strand als dat van Hoek van Holland. Op deze pagina kunt u meer lezen over de werkwijze die de strandwacht hanteert bij vermissingen. Verder vertellen wij wat u als ouder moet doen wanneer u uw kind bent kwijtgeraakt en uiteraard vertellen wij ook hoe u dit kunt voorkomen.

 Meer lezen...

Al onze strandwachters zijn EHBO en AED opgeleid en kunnen kleine problemen verhelpen, zoals: een kwallenprik, een schelp in de voet of een pleister plakken. Voor ernstige gevallen sturen wij het slachtoffer door naar de EHBO post of als het nodig is het ziekenhuis.