Over ons

 

Wie zijn wij eigenlijk. Op deze pagina kunt u kennis maken met de standwachten die voor u op het strand aanwezig zijn. Daarnaast vertellen wij over onze werkplek en materieel waarmee wij ons werk doen. Daarnaast kunt u lezen over de rijke geschiedenis van de Strandwacht van Hoek van Holland. 

Onze groep bestaat uit een gemotiveerde groep met professionals die de hele zomer lang waakt over de veiligheid van onze badgasten. Op deze pagina kunt u nader kennis maken met onze groep. Wie zijn we, waar komen we vandaan en hoe zijn wij terecht gekomen bij de Hoekse strandwacht.

Meer lezen...

Onze werkplek bestaat uit onze centrale post (CP), de vooruitgeschoven posten 'Noord'en 'Zuid' het strand en uiteraard de zee. Op deze pagina kunt u meer lezen over onze faciliteiten en de verschillende weetjes over het strand en de zee voor de kust van Hoek van Holland.

 

 

Meer lezen...

Benieuwd naar het het materiaal dat de strandwacht van Hoek van Holland gebruikt. Hier kunt u lezen over het materiaal dat door ons gebruikt wordt bij de beveiliging van het strand. Naast algemene informatie over het materiaal zullen waar mogelijk foto's en filmpjes van het materiaal in actie worden toegevoegd. 

Meer lezen...

De strandwacht is al vele jaren actief op het strand van Hoek van Holland. Er is in al die jaren heel veel veranderd. Het strand is al meerdere keren in vorm en lengte gewijzigd. Ook de reddingsmethodes zijn in de laatste jaren drastisch veranderd. De vlet (roeiboot) heeft plaatsgemaakt voor de snelle RIBS en zelfs deze worden nu langzaam maar zeker vervangen door de nog snellere waterscooters.

Meer lezen...