Kinderen

 

Iedereen wil graag met kinderen naar het strand. Op deze pagina kunt u lezen waar u als ouder op moet letten wanneer u met kleine kinderen naar het strand gaat. Waar moet u op letten, wat kunt u doen en wat moet u vooral niet doen. Door het lezen van deze pagina hopen wij uw dag nog veiliger en vooral stuk leuker te maken.

* Zonnebrand (minimaal elke 2 uur, zeker na het zwemmen)

* Laat kleine kinderen niet lang in de zon zitten

* Geeft uw kind voldoende te drinken

* Regel een pols armbandje bij de strandwacht of de EHBO met uw telefoonnummer

* Als uw kind de zee in gaat, ga dan mee

* Vertel het kind wat hij/zij moet doen wanneer de ouders kwijt zijn (wij zijn te vinden op de oranje posten, auto's of lopend op het strand)

* Zwemdiploma's zijn niet van toepassing op de zee, zwemvaardigheid in de zee is een hele andere vaardigheid die het kind onder begeleiding van ouders moet leren beheersen

* Let op met het gebruik van zwembandjes in de zee. De zwembandjes kunnen door de golven naar de polsen glijden en een gevaarlijke situatie opleveren voor het kind. Daarnaast drijven kinderen met zwembandjes bij harde wind snel af.

* Let op met het gebruik van drijfvoorwerpen. Behalve dat deze bij harde wind snel afdrijven, kan het zijn dat een kind in de veronderstelling is dat deze kan staan, terwijl dat niet meer het geval is. Het kind kan hierdoor in paniek raken.

* Let op met eten bij meeuwen. Laat kinderen niet in de buurt van zeehonden komen, deze kunnen namelijk af en toe op rustige dagen op een zandbank liggen.

 

 

  • Pols-armbanden: veel kinderen raken kwijt op een warme dag. Als zij een polsarmband dragen die bij ons, de EHBO en het parkeerbeheer verkrijgbaar. Hier kan uw telefoonnummer op geschreven worden en de naam van uw kind. Als uw kind is gevonden kunnen wij u dan bellen.

  • Kinderen verbranden en onderkoelen sneller, zorg dat uw kind ingesmeerd blijft met zonnebrand, voldoende water geeft en uitkijkt dat ze niet te lang in de zee zitten.

  • Opletten: kinderen niet alleen de zee in laten, ga altijd mee met kinderen en dat betekend niet van 25 meter afstand toezicht houden maar er actief bij blijven.

  • Zwembandjes(vlindertjes):  met een rustige zee kan dit wel, maar met hoge golven kunnen kinderen geen effectieve zwemslag meer uitvoeren me deze zwembandjes.